CNC Langdraaien

Zoekt u een bedrijf waar u terecht kunt voor serieproductie van kleine draaidelen, dan is CNC langdraaien daarvoor vaak de meest geëigende productiemethode. Het is een van onze specialiteiten. Op het gebied van CNC langdraaien produceren wij kleine asjes, pennen en speciale boutjes en verloopjes. De materialen die we CNC langdraaien zijn: messing, aluminium, staal, gereedschapstaal, RVS, titanium, koper, kunststoffen, etc. Oppervlakte- en warmtebehandelingen behoren ook tot de mogelijkheden.

De CNC langdraaiproducten zijn vaak nodig voor apparaten en machines, die u snel moet kunnen uitleveren na bestellingen van uw klanten. Just-In-Time, Kanban en minimum voorraad zijn dan sleutelwoorden waar het gaat over uw Material Requirement Planning (MRP).

Algemene informatie over CNC langdraaitechniek

CNC langdraaimachines komen oorspronkelijk voort uit de Zwitserse horloge-industrie. Ze zijn ontworpen voor het draaien van kleine, complexe, precisie-onderdelen. In tegenstelling tot gewone CNC draaibanken, waarbij het product ronddraait en het gereedschap verplaatst, beweegt bij een CNC langdraaimachine het product en staat het gereedschap stil. De huidige wat complexere CNC langdraaimachines hebben vaak aangedreven gereedschappen, waardoor ook freesbewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Ook beschikken ze over meerdere spillen en kunnen de producten in de machine overgepakt worden ten behoeve van alzijdige bewerking. De producten komen dan zonder tussenkomst van mensenhanden compleet gereed van de CNC langdraaimachine. Deze machines hebben vaak een wat langere insteltijd dan de gewone CNC draaimachines. Wanneer een serie echter eenmaal loopt, dan gaat dat meestal dag en nacht door in een erg rap tempo. Bij een lopende serie is regelmatig controleren van de belangrijke maten van groot belang. Het is dan  meten, meten en nog eens meten, zodat de maten niet weglopen door gereedschapsslijtage of andere invloeden.

Is uw interesse voor CNC langdraaien gewekt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan (rode knop bovenaan in deze pagina) en ontdek de mogelijke besparingen.

Wilt u meer weten over de manier waarop u met ons kunt samenwerken? Klik dan hier voor meer informatie.

Meer informatie

Om de samenwerking efficiënt te laten verlopen, kunt u met ons raamcontracten afsluiten. Op basis van uw forecastplanning zullen wij de producten produceren en op voorraad houden, zodat u op de door u gewenste momenten afroeporders met korte levertermijn kunt sturen.

Wij denken graag met u mee over de maakbaarheid van de langdraaiproducten. Wanneer we denken dat de producten door wijziging van bepaalde details eenvoudiger en daarmee goedkoper worden, dan zullen we dat aangeven.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van CNC langdraaien ten aanzien van uw producten en de besparingen die u kunt behalen, neem dan contact met ons op via de button bovenaan in deze pagina.